onsdag 18. september 2013

Forslag til bokomslag fra forlaget

God dag, godtfolk!

Klokken 23:15, en kveld for noen dager siden, mens jeg lå henslengt i sofaen med blikket klistret fast i den nyeste episoden av Dexter, åpenbarte en mail seg i innboksen. Der var Publicas første forslag til bokomslagdesign til min kommende ungdomsroman. Medfølgende var en beskjed om at de gjerne ville inkludere boken i høstkatalogen som skulle i trykken allerede to dager senere, og ønsket derfor en kjapp tilbakemelding.

Slik så omslaget ut:
Førsteinntrykket var at dette var noen oversimple greier. Dessuten var blåfargen for lys. Det tok derimot ikke mange sekundene før jeg tenkte at, nja, mjo, kanskje det funker. Kanskje det faktisk funker svært godt, tatt alt i betraktning. Og etter enda noen sekunder måtte jeg innrømme at istedenfor noen "oversimple greier" var det her heller snakk om "simpel genialitet". Det fanger på en måte bokens essens uten å egentlig røpe en døyt - eller hva vet jeg, kanskje det røper alt. Funker gjør det i hvert fall.

Med dét sendte jeg lynraskt et svar tilbake, og den eneste opprettingen jeg ønsket var det faktum at hvem det enn er som har overført vaskeseddelen min til omslaget har delt opp ordet "treningsnarkoman" til "trening- snarkoman" - jeg mener, hva er vel en snarkoman? Jeg lo litt av det for meg selv og sa at jeg var helt med på omslaget så lenge det ble endret til "trenings- narkoman".

Så da antar jeg at høstkatalogen for øyeblikket befinner seg på trykkeriet, og denne boken, som opprinnelig het "Jævla Flytting", men som nå endte med å bli "Petter fra Oslo", vil bli tilgjengelig innen juletider slik at den kan glitre med sitt nærvær, heller enn fravær, under ungdommers juletrær.


[Edit: "Petter fra Oslo" er forøvrig nå utgitt, trykk her for å besøke bokas side på Tanum.no. Og her kan du se hvordan det endelige omslaget ble seende ut på den fysiske boka :) ]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar